İçeriğe git

Turizm Fakültesi

Programlar

ProgramDereceYılBölüm
Turizm İşletmeciliğiDoktora / Ph.D.3,5 - 5 Turizm
Turizm İşletmeciliği (Tezli)Yüksek Lisans / M.S.1 - 2 Turizm
Turizm İşletmeciliği (Tezsiz)Yüksek Lisans / M.S.1 - 1.5 Turizm
Otel İşletmeciliği (Uzaktan Eğitim Tezsiz)Yüksek Lisans / M.S.1 - 1.5 Turizm
Turizm İşletmeciliği (Türkçe Tezsiz)Yüksek Lisans / M.S.1 - 1.5 Turizm
Turizm İşletmeciliği (Türkçe Tezli)Yüksek Lisans / M.S.1 - 2 Turizm
Gastronomi (Türkçe Tezli)Yüksek Lisans / M.S.1 - 2 Turizm
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Türkçe)Lisans / B.A.4 Turizm
Gastronomi ve Mutfak SanatlarıLisans / B.A.4 Turizm
RekreasyonLisans / B.S.4 Turizm
Turizm İşletmeciliğiLisans / B.S.4 Turizm

Fakülte Hakkında

Turizm Fakültesi, uluslararası rekabetin arttığı, ekonominin geliştiği, teknolojik gelişmelerin hızlandığı çağımızda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizm sektörüne, ekonomik ve sosyal katkıda bulunacak, günümüzün gerektirdiği bilgi, beceri ve bilinç düzeyine sahip üst ve ara kademe, nitelikli insangücü yetiştirmeyi kendisine misyon edinmiştir.

1990 yılında sadece ön lisans eğitimi ile başlayan eğitim, 1992 yılında turizm ve otel işletmeciliği ile lisans eğitimi ile devam etmiştir. Uygulama mutfakları, Tower Restoran ve Beach Club'ın yanı sıra, dünya çapında geniş kullanım alanı olan bilgisayar programları FIDELIO, GALILEO ve AMADEUS ile öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra pratik bilgiler de alarak, çağdaş bilim ve teknolojinin ihtiyaçlarına uygun, en üst düzeyde eğitim ve öğretimle hayata hazırlanmaktadır.

Misyonu, çağdaş, yenilikçi, gelişimci ve değişimci, öğrenci odaklı, rekabetçi koşullara uygun nitelikte insangücü yetiştiren, sektörün beklentilerini karşılayacak ve yaşama hazırlayan bir eğitim vermek olan Fakültemiz bu hedeflere ulaşabilmek ve eğitim kalitesini yükseltebilmek amacıyla, uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri yayımlanmış akademisyenlerle beraber, uzun yıllar sektörde görev almış deneyimli bir akademik kadro oluşturmuştur.

Turizm ve Otel işletmeciliği lisans programı, bölgemizde ve dünyada önde gelen turizm işletmelerinin ihtiyaç duyduğu, konusunda bilgili, lider ve dünyadaki konaklama sektörünü takip eden pek çok beceri ve yeteneklerle donanımlı üst, orta ve alt kademe yönetici adaylarını yetiştirmeye yönelik hazırlanmıştır.

Fakültemiz, vizyon ve misyon doğrultusunda KKTC ve Türkiye’nin yanısıra diğer ülkelerde tanıtımını, yeni öğrenme teknikleri kullanarak müfredatı geliştirmeyi ve böylece eğitim kalitesini en üst seviyeye çıkararak dünyada saygın eğitim kurumları arasında yer almayı hedeflemektedir. Uygulama ile desteklenen eğitim programının sağlayacağı avantajla öğrenciler, mezuniyet sonrasında turizm sektörünün oldukça geniş kariyer seçeneklerinden tercih yapma olanağına sahip olacaklardır.

Fakültemizin olanaklarına bakıldığında CD-ROM, multimedya, internet ve elektronik posta olanakları ile donanımlı 3 bilgisayar laboratuvarı öğrencilerin kullanımına açıktır. Çoklu ortam (Multimedya) ile entegre programlarla öğrencilerimizin kuramsal derslerde öğrendikleri desteklenmektedir. Fidelio programı günümüzde dünyada ve ülkemizde konaklama işletmelerince tercih edilen popüler bir yazılım sistemidir. Öğrencilerimiz, dünyanın en büyük otel zincirleri tarafından tercih edilen Fidelio programına yönelik eğitim alabilmektedirler. İki adet Demo Mutfağı tam donanımlı ve teknolojik alt yapıya sahip olup, öğrencilere profesyonel bir mutfağın çalışma ve işletme ilkelerini kavrama olanağını sağlamaktadır. Aynı şekilde, yiyecek ve içecek servisi ve yönetimi dersleri de Tower Restoran’da yürütülmekte ve öğrencilerimiz servis tekniklerini uygulayarak öğrenme şansına sahip olmaktadırlar.

Uygulama ile desteklenen eğitim programının sağlayacağı avantajla öğrenciler, mezuniyet sonrasında turizm sektörünün oldukça geniş kariyer seçeneklerinden tercih yapma olanağına sahip olacaklardır.

Turizm ve Otelcilik ön lisans (Ağırlama hizmetleri) programı öğrencilerimizi turizm ve otelcilik sektöründeki orta kademe yöneticilik görevlerine en iyi şekilde hazırlamayı amaçlamaktadır. Programımız sektörün, günümüz gereksinimlerinin karşılanmasının yanısıra, gelişimine de uygun olarak düzenlenmiş olup, öğrencileri yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmeye yönlendirirken geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir. Ağırlıklı uygulama ile desteklenen eğitim programının sağlayacağı avantajla öğrenciler, mezuniyet sonrasında turizm sektörünün oldukça geniş kariyer seçeneklerinden tercih yapma olanağına sahip olacaktır.

Aşçılık Ön Lisans Programı’nın amacı, yiyecek ve içecek sektörüne mutfak şefi olmaya aday, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek aşçı yetiştirmenin yanısıra, konaklama ve yiyecek-içecek sektörlerinde eksikliği hissedilen, nitelikli, eğitimli eleman sayısının artmasına katkı sağlamaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=55Cf4e3Qf9wTurizm Fakültesi ve Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu

Fakülte Broşürü (PDF)Lisansüstü Broşürü (PDF) Web Sitesi

Yönetim

Dekan:
Doç. Dr. MİNE HAKTANIR

Dekan Yardımcıları:
Yrd. Doç. Dr. ALİ ÖZDURAN
Yrd. Doç. Dr. İLKAY YORGANCI MALONEY

Akreditasyonlar

FIBAA: Foundation for International Business Administration Accreditation
Foundation for International Business Administration Accreditation
https://www.fibaa.org/
Akredite Edilmiş Programlar: Turizm İşletmeciliği (Tezli) (M.S.) Turizm İşletmeciliği (B.S.)

TedQual: Teaching Education Quality in Tourism
https://www.unwto.org/UNWTO-ted-qual
Akredite Edilmiş Programlar: Turizm İşletmeciliği (B.S.)

Üyelikler

AEHT: European Association of Hotel and Tourism Schools
http://www.aeht.eu/en
Üye Olan Birimler: Turizm

AMFORHT: The World Association for Hospitality and Tourism Education and Training
https://amforht.groupment.com/platform/welcome
Üye Olan Birimler: Turizm

EURHODIP: International Association supporting Hospitality and Tourism Education and Training
https://www.eurhodip.com
Üye Olan Birimler: Turizm

HOSCO: Hospitality Network
https://www.hosco.com
Üye Olan Birimler: Turizm

IPB: Institut Paul Bocuse
https://en.institutpaulbocuse.com
Üye Olan Birimler: Turizm

WACS: World Association of Chefs Societies
https://worldchefs.org
Üye Olan Birimler: Turizm

Merkezler

City & Guilds: Vocational Education and Apprenticeships
http://www.cityandguilds.com
Üye Olan Birimler: Gastronomi ve Mutfak Sanatları (B.A.) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Türkçe) (B.A.)

IWSA: International Wine & Spirits Academy
https://iwsa.com.tr
Üye Olan Birimler: Turizm

LCCI: London Chamber of Commerce Industrial Qualifications
https://qualifications.pearson.com/en/qualifications/lcci.html
Üye Olan Birimler: Turizm

WSET: Wine & Spirit Education Trust
https://www.wsetglobal.com
Üye Olan Birimler: Turizm

İletişim

Adres:
Turizm Fakültesi,
William Shakespeare Caddesi
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Gazimağusa, 99628, Kuzey Kıbrıs
Mersin 10, Turkey

Tel: +90 392 630 1269
Faks: +90 392 365 1584
E-posta: tourism@emu.edu.tr
Web: https://tourism.emu.edu.tr

Fakülte Sosyal Medya:
Facebook Twitter Instagram

Kayıt Büroları İletişim Numaraları ve İl Merkez Büroları İletişim Formu